54 na FIRA DE PRIMAVERA DE TREMP

Del dissabte 05 de maig 2018 a diumenge 06 de maig 2018
Horari: 10:00 a 20:00

La ciutat de Tremp té una tradició firal que arrenca, al menys, des del segle XII. En aquesta època es celebraven a la població quatre fires agrícoles: St. Joan, St. Domènec, St. Lluc i St. Tomàs. Aquesta darrera, que es celebrava al mes de desembre, és la mare de l’actual Fira de Primavera, que enguany celebra la seva 54a edició.

Actualment la Fira de Primavera se celebra el cap de setmana anterior a Sant Bonifaci (14 de maig) i a banda dels tradicionals estands de les empreses del territori i les institucions, compta amb un espai destinat a l’alimentació, fira de l’embotit amb concurs de xolís, un espai per a maquinària agrícola i vehicles, el mercat d’artesania del Pirineu Fantàstic i tast de cuina pallaresa.

2018

Dijous 3 de maig

A les 20,15h Retransmissió en directe des de la Royal Opera House de Londres del ballet Manon, a l’Espai Cultural La Lira.

 

Divendres 4 de maig

A les 19h Presentació de la novel·la ambientada al Pallars Els anys de la serp, de Joan Rendé, amb la presència de l’autor,  a la Biblioteca Pública Maria Barbal.

A les 21,30h Teatre El Jardí dels Cirerers càrrec  de la companyia El Celler d’espectacles, dirigida per Emili Balldellou, a l’Espai Cultural La Lira.

 

Dissabte 5 de maig

Durant tot el dia 3a Trobada de Bestiari de Foc al Pallars Jussà. A càrrec de la Colla de Diables Lo Peirot.

A les 9,00h Caminada de Tremp a les Gesseres: 4 curiositats geològiques del nostre entorn, acompanyats per un guia expert. Recorregut en itinerari circular de 7 km i dificultat moderada. Sortida i arribada Pl. de Capdevila. A càrrec del Geoparc Mundial de la UNESCO Conca de Tremp-Montsec i Eureka SGN.

A partir de les 10h Mostra de Bestiari de Foc, a càrrec de la Colla de Diables Lo Peirot, a la Pl. de Catalunya.

A partir de les 10h fins a les 13h 9a Jornada Agrícola amb diverses ponències a càrrec de Tot Camp Pallars, a la sala d’actes de l’Epicentre.

A partir de les 10h fins a les 13h. 3a Trobada d’intercanvi de plaques de cava a Tremp. A càrrec de La Bodega, al Pg. de Pare Manyanet, 35.

A les 10,30h Obertura del Mercat artesanal, als carrers del centre històric, amb tallers per a nens i nenes, a la Pl. de l’Església.

A partir de les 11h Aperitius Musicals a càrrec de l’Escola Municipal de Música de Tremp, a la Plta. de l’Església.

De les 11h a les 13h– Vine a celebrar el dia Mundial del Peix Viatger al riu Noguera Pallaresa, a l’alçada de la passera de Vilamitjana. Organitza l’Estació Biològica del Pallars Jussà i la Societat de Pescadors de Tremp, col·labora Agents Rurals del Pallars Jussà i Forestal Catalana

A les 12h Inauguració de la 54a Fira de Primavera.

A les 12h Taller: La història dels Dinosaures. 150 milions d’anys de vida d’aquests gegants. A càrrec de Museu de Conca Dellà i Geoparc Mundial de la UNESCO Conca de Tremp – Montsec, davant de l’Epicentre.

A les 12,15h  XerradaLo Drac, lo Gegant, lo Peirot. Les arrels medievals de la festa trempolina”, a càrrec de l’historiador Pau Castell i Granados, a la Pl. de Catalunya.

A les 13h Visita guiada la exposició Dinosaures de Catalunya: un segle de descobertes. A càrrec de Museu de Conca Dellà i Geoparc Mundial de la UNESCO Conca de Tremp -Montsec. Epicentre.

A les 13,15h Lo Vermut del Peirot,. a càrrec de la Colla de Diables. Pl. de Catalunya.

De les 17h a les 19h Vine a provar les Mo

tos elèctriques per a infants de 4 a 9 anys. Organitza Guaja Aventures, Gas Gas, Escola of road Dani Hernandez i la Regidoria d’Esports. Zona Esportiva del Juncar.

A les 17,30h Exhibició de dansa contemporània i a continuació Màster Class de ZUMBA per a petits i grans, a càrrec de Ruth Pintiado. Pl. de Catalunya.

A les 18h Conferència Una mirada al Pallars medieval: vida i creences dels habitants de Sant Martí de les Tombetes, a càrrec de l’arqueòloga i antropòloga Izaskun Ambrosio, dins del cicle “Xerrades d’història pallaresa” organitzat per Òmnium Cultural. Sala d’actes de l’Epicentre.

A les 18,30h Espectacle Itinerant per a tots els públics “Mr. Parfum” a càrrec de Festuc Teatre. Sortida de la Pl. de la Creu.

De 18 a 20 h. FES UN LIKE!!!   Concurs d’Instagram a l’Oficina Jove del Pallars Jussà (Peresall,3). Consulta les bases a www.pallarsjussa.cat. Organitza: Oficina Jove.

A les 19h Concert al carrer dels alumnes de l’Escola Municipal de Música de Tremp. Plta. de l’Església.

A partir de les 19h Obertura del 2a Food Fest Pallars, una mostra de cuina, vins i cerveses del Pallars Jussà. Organitza l’APAT Pallars Jussà. Pavelló del Casal.

A les 20h Actuació de Paca Rodrigo i Mauricio Vilavecchia amb standars de jazz. Organitzat per Quiosc Gallery. Pg. de Pare Manyanet, 34.

A les 22,00h Cercavila amb Bestiari de Foc, organitza la Colla de Diables Lo Peirot, sortida de la Pl. de Catalunya.

A les 01h Festa “Diabòlica”, a càrrec de la Colla de Diables. Pl. de Catalunya.

 

Diumenge 6 de maig

A partir de les 10,15h 6a Trobada de Cotxes Clàssics a Tremp, a càrrec de l’Associació Cultural de Vehicles Clàssics del Pallars al carrer de Lleida.

A partir de les 10,30h Obertura del Mercat artesanal, als carrers del centre històric amb tallers per a nens i nenes. Pl. de l’Església.

A les 11,30h Cercavila amb els Gegants de Tremp i la Casa del Sol Naixent, juntament amb les colles de la trobada de Bestiari de Foc. Sortida de la Pl. de la Creu.

A partir de les 12.30h Actuació Castellera amb la colla Jove Xiquets de Vilafranca. Pl. de Catalunya.

A les 17,30h Demostració de Tai-xi amb Eugènia Ramada, davant de l’estand  de l’ajuntament. Pl. de Capdevila

A les 18,00h Espectac

le itinerant de titelles gegants a càrrec de La Pantomima. Sortida de la Pl. de Creu.

A les 19h Girellada amb olis i vins del Pallars. Pl. de Capdevila.

A les 19,30h Ballada de Sardanes a càrrec de la Cobla Vents de Riella d’Agramunt. Pl. de la Creu.

A les 21h Cloenda de la 54a Fira de Primavera de Tremp.

 

Dissabte i diumenge

–      Plaça de Capdevila, mostra de productors locals.

–         Plaça de la Creu, mostra d’entitats.

–      Zona Esportiva del Juncar, atraccions i mercat Firal.

–      Exposició de pintura “Grid & Lines 2” de Victor Pérez-Porro. De març a juny. Quiosc Gallery.

–         Ponències a la 9a Jornada Agrícola (cal inscripció prèvia a la botiga de TOT CAMP PALLARS, al tel 973650964 o bé totcamp_pallars@hotmail.com ) :

– 10 h Fertilització i maneig de l’Ametller. A càrrec de Miquel Barceló (FERTINAGRO).

– 11h Bombeig d’aigua amb energia solar en ametller. A càrrec de Joan Pallé (ONGRUB).

– 11,30h Es viable el conreu del Festuc a la Conca de Tremp?

 

Divendres 11 de maig

A les 22h  Nova sessió de cinema independent amb el cicle El Projector, de la mà de Mostremp. Espai Cultural la Lira

 

Dilluns 14 de maig de 2017

A les 20h Ball de Sant Bonifaci a la Pl. de Capdevila amb el grup Stylette.

 

LA COMISSIÓ DE FIRATREMP ES RESERVA EL DRET D’ALTERAR EL PROGRAMA.

HORARI D’EXPOSICIÓ DE LA FIRA DE 10H A 14H I DE 16H A 21H.

 

 

Leave a reply