EL SECTOR TURISTIC DEL PALLARS JUSSA PRESENTA UNA GUIA AMB 104 ACTIVITATS

L’Associació APAT del Pallars Jussà, que agrupa als professionals de l’àmbit turístic de la comarca, ha aprofitat la primera nit del turisme per presentar la guia d’activitats 2016 “Vine al Pallars, viu el Jussà”. Aquesta guia recull un total de 104 activitats entre sortides guiades i activitats recreatives, de les quals se’n proposen un total de 20 de gratuïtes pels clients dels establiments associats. Les experiències turístiques, entre les quals destaquen les gastronòmiques, culturals o visites a explotacions ramaderes són de pagament.

La presentació s’ha fet durant el transcurs de la primera festa del turisme del Pallars Jussà, celebrada aquest dilluns a l’Hotel Terradets de Cellers, s’ha fet entrega d’un guardó al programa de TV3 “Catalunya Experience” per la promoció que fa del territori. APAT ofereix un total de 59 activitats per als clients, amb 39 propostes diferents per conèixer la comarca vivint-la d’una manera diferent. S’han proposat activitats esportives, lúdiques, culturals, recreatives i gastronòmiques.

De les activitats proposades n’hi ha a explotacions ramaderes o agrícoles com descobrir com s’elabora la mel, un camp d’oliveres centenàries, com es l’ofici de pastor o com es fa la transhumància. De culturals, destaca posar-se a la pell d’un raier construint aquest mitja de transport, aprendre a fer ratafia, observacions astronòmiques o escoltar la brama del cérvol.

A l’Associació APAT hi ha associats 32 establiments i 21 empreses d’activitats esportives i lúdiques. Aquesta entitat va néixer al 2013 per donar un valor afegit als establiments rurals de la comarca organitzant activitats de senderisme.

La primera nit del turisme de “Viu el Jussà” ha premiat al programa de TV3 “Catalunya Experience” per la promoció que fa del territori

PALLARS JUSSÀ, UN  MON PER DESCOBRIR. DOSSIER PROFESSIONAL 2016

Leave a reply