¿Caldera de gasoil o caldera de pel·lets?

Avui dia hi ha diferents tipus de calderes segons el combustible utilitzat. Sens dubte, les més utilitzades són les calderes de Gas, però hi ha un altre tipus de calderes que gaudeixen de bona salut avui en dia. Aquestes són les calderes de gasoil i les calderes de Pellets. Però … ¿Sabem els avantatges i desavantatges de cadascuna? ¿Quines són les seves principals diferències i característiques principals? En aquest article compararem les dues calderes i mostrarem una comparativa objectiva de tots dos productes.

CALDERES DE GASOIL:

Les calderes de gasoil són aquelles que fan servir el gasoil com a combustible. Cal dir que el Gasoil és un combustible fòssil altament contaminant encara que molt fàcil de subministrar. Vegem a continuació els seus avantatges i desavantatges.

AVANTATGES DE LA CALDERES DE GASOIL

Alguns dels avantatges que cal destacar és la gran velocitat amb la qual són capaços d’escalfar l’ambient. Estem davant d’una de les calderes que més ràpidament arriben a la temperatura desitjada. Una altra gran avantatge és el seu reduït preu de cost. Són un dels productes de calefacció més barats del sector. Són màquines eficaces i ràpides capaços d’escalfar una habitació en menor temps que qualsevol altre tipus de caldera.

A més, les calderes de gasoil funcionen perfectament en condicions adverses. Capaços de funcionar fins i tot quan la temperatura exterior és menor a zero graus. És per això, que és un combustible que se sol usar en climes molt freds, en habitatges situats al nord del nostre país.

DESAVANTATGES DE LA CALDERES DE GASOIL

El baix preu de la caldera implica un cost elevat del seu combustible. El Gasoil és sens dubte el combustible més car de tots els que existeixen avui dia. Si ens posem a fer una comparativa entre les despeses d’alimentació d’una caldera de biomassa i una altra de Gasoil, ens surt que amb la caldera de Biomassa o Pellets … Som capaços d’estalviar fins a 370 € a l’any únicament en combustible! És per això que una de les grans desavantatges de les calderes de gasoil és l’alt preu del mateix.

Una altra gran desavantatge és el seu alt poder contaminant. Estem davant d’una caldera capaç d’emetre més del doble de diòxid de carboni que una caldera de condensació o de biomassa. És per això que molts governs creen diferents plans renove perquè tot aquell que tingui una caldera de Gasoil es la canviï per una de condensació.

CALDERES DE PÈL•LET:

AVANTATGES CALDERES DE PELLETS

Els avantatges de les calderes de Pellets, són justament els desavantatges de les calderes de gasoil. I és que el pellet és un biocombustibles sòlid que s’obtenen a partir de residus agrícoles, residus forestals, cultius energètics i / o indústries de la transformació de la fusta. Es tracta d’uns petits cilindres de serradures amb un diàmetre de 5-6 mm i un llarg de 10-25 mm. Aquest combustible, en provenir de la natura, no emet cap tipus de CO2 a l’atmosfera. Primer avantatge.

Un altre avantatge és el baix cost de la seva combustible. Els sacs de Pellets són molt més barats que el gasoil i la seva autonomia molt més llarga. No només això, sinó que moltes calderes de Pellets admeten també la inclusió de llenya com a combustible. En aquest cas, podríem calefactar la nostra llar totalment gratis. Únicament recollint la llenya que podem trobar en qualsevol bosc.

DESAVANTATGES CALDERES DE BIOMASSA

El desavantatge que cal destacar de les calderes de biomassa és una cosa que al cap del temps deixa de convertir-se en un desavantatge. Les calderes de biomassa requereixen una inversió inicial molt més elevada que les calderes de gasoil. Però, si us plau, hem de dir que aquesta inversió s’acaba amortitzant al cap dels anys gràcies a l’estalvi del combustible. Però és d’entendre, que moltes famílies necessitin calefacció immediata a la seva llar, i no puguin permetre el luxe de fer-se amb una caldera de biomassa.

És per això que, al cap ia la fi, el que són els desavantatges d’una caldera acaben sent els avantatges de l’altra i viceversa. I és que a l’hora de decidir amb quin tipus de caldera fer-se, dependrà molt de les prioritats i de les necessitats de cada consumidor.

Leave a reply