El Tour de França 2016 passara pel Pallars

PROFIL

El que fins ara era un secret de domini públic, ja s’ha fet oficial. Després de 23 anys des de l’última experiència de la ronda gala per terres pallareses, el Tour de França 2016 tornarà a xafar territori pallarès. Serà el diumenge dia 10 de juliol de l’any que ve, en una de les grans jornades dels Pirineus, una etapa que prendrà sortida des de Vielha i que acabarà a Arcalís. Aquest migdia s’ha fet la presentació oficial de la competició a Le Palais des Congrès de Paris.

Etapa de quatre ports i 184 quilòmetres 

La que transcorrerà pel Pallars serà una etapa de més de 180 quilòmetres amb quatre ports de muntanya. La sortida serà des de Vielha, a la Vall d’Aran, amb el gran grup sortint direcció Salardú per fer la primera ascensió del dia, la del port de la Bonaigua, el qual baixaran en direcció a Sort, per fer front en aquest punt a la pujada al port del Cantó. Una vegada superat, el descens els portarà en direcció a Adrall, després la Seu d’Urgell per entrar a Andorra. Així, els ciclistes passaran per poblacions com Escaló, Llavorsí, Rialp o Sort.

L’última vegada que el Tour de França va creuar terres pallareses va ser l’any 1993 durant el transcurs de la 16a etapa, que va unir Andorra i Saint-Lary-Soulan i que es va endur el ciclista suís Tony Rominger. En aquella ocasió, i com ja va passar l’any 1974 en la primera experiència al Pallars, el gran grup també va creuar el Port de la Bonaigua i el Port del Cantó.

 

img_vmauri_20151021-002220_imagenes_md_propias_vmauri_po001m1

Leave a reply