TREMP TINDRA UNA ESCULTURA DEDICADA AL DOCTOR PEARSON

L’estàtua al·legòrica, obra de Josep Viladomat, és una rèplica de la que hi ha a la plaça de Pedralbes de Barcelona i s’instal·larà a la rambla de Dr. Pearson

0af3c7658b7fd19d1a969ae0ef63006b_XL

 

Es darrers anys, els Ajuntaments de Tremp i Barcelona, així com altres institucions, estan duent a terme diferents actes per mantenir viva la memòria i posar en valor uns fets extraordinaris que van canviar la fesomia i la economia d’aquesta part del Pirineu, de la capital de Catalunya i de bona part del País: el procés d’electrificació que va tenir lloc fa 100 anys i, en especial, les figures dels homes rellevants que la van fer possible, entre els quals destaca el nord-americà Frederick Stark Pearson.

Barcelona i Tremp, a més del Departament de Cultura, a través del MnACTEC, i amb l’ajut imprescindible d’Endesa, van crear l’exposició ‘El Pallars il·lumina Catalunya’, que ha itinerat durant 2 anys per una desena de pobles i ciutats. Ara, continuant aquesta política divulgativa, la Ciutat de Tremp acollirà una rèplica de l’escultura al·legòrica dedicada al Dr. Pearson, obra de Josep Viladomat, que el Rotary Club va cedir l’any 1928 a Barcelona i que està situada a la plaça de Pedralbes.

Les obres d’instal·lació i muntatge de l’estàtua començaran el proper dilluns i l’acte de descoberta està previst per al dia 13 de novembre

PA

 

Leave a reply