EL TREN DELS LLACS INICIA LA SISENA TEMPORADA EL DISSABTE 19 D’ABRIL

9158731560_a65c4555d1_o

 

El proper dissabte 19 d’abril el Tren dels Llacs inicia la seva sisena temporada. Aquest servei turístic recorre la línia d’FGC de Lleida – La Pobla de Segur amb material mòbil de més de 50 anys remolcat per locomotores dièsel.

Es tracta d’un servei orientat al turisme familiar que consisteix en un recorregut amb tren entre Lleida i La Pobla de Segur, amb l’atractiu d’un paisatge singular i múltiples possibilitats lúdiques i gastronòmiques per als visitants al llarg del recorregut per les comarques del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà.

L’Associació per a la Reconstrucció i Posta en Servei de Material Ferroviari Històric (ARMF) és l’entitat encarregada de la prestació del servei i del manteniment del material mòbil històric emprat, cedit per la Fundación de los Ferrocarriles Españoles, que aporta un valor afegit a la línia.

La posada en funcionament d’aquest servei turístic comportarà un cost de 170.000 euros, que serà finançat entre les parts: la Generalitat n’aportarà el 50%, mentre que la Diputació de Lleida n’assumirà el 37,50% i l’ATM de l’Àrea de Lleida, el 12,50% restant.

26 circulacions d’abril a novembre

Enguany el tren històric oferirà 26 circulacions, 3 més que la temporada anterior. El servei s’inicia el dissabte 19 d’abril, coincidint amb la Setmana Santa, una setmana abans que l’any 2013, i s’afegeixen dues circulacions més: el diumenge de Pasqua i la festivitat de Tots Sants.

Concretament, enguany el servei es prestarà els dies següents:

  • Abril: dies 19, 20 i 26
  • Maig: dies 3, 10, 17, 24 i 31
  • Juny: dies 7, 14, 21 i 28
  • Juliol: dies 5 i 12
  • Agost: dies 16, 23 i 30
  • Setembre: dies 6, 13, 20 i 27
  • Octubre: dies 4, 11, 18 i 25
  • Novembre: dia 1

Horaris:

  • Anada:

Sortida de Lleida-Pirineus a les 10.30h
Arribada a Balaguer a les 10.55h
Arribada a La Pobla de Segur a les 12.30h

  • Tornada:

Sortida de La Pobla de Segur a les 17.30h
Arribada a Balaguer a les 18.45h
Arribada a Lleida-Pirineus a les 19.30h

El viatge en el Tren dels Llacs inclou un pac de benvinguda amb productes de la terra i una degustació gastronòmica a la tornada a l’estació de Balaguer a les 18.45h. A més, el servei comptarà amb la participació d’un grup d’animació per amenitzar tot el viatge fins a la seva finalització a les 19.30h.

Com en la temporada anterior, els viatgers que presentin el bitllet del Tren dels Llacs el dia següent al de la seva circulació podran viatjar des de La Pobla de Segur fins a Balaguer o a Lleida en el tren convencional, el que permet allargar l’estada dels viatgers abans de tornar a Lleida.

 
Rècord de visitants el 2013

Aquesta és la sisena temporada que funciona el Tren dels Llacs que va néixer l’any 2009 fruit d’una iniciativa conjunta d’FGC i la Diputació de Lleida, amb la col·laboració de l’aleshores Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat i els ajuntaments dels municipis de la línia, amb l’objectiu de convertir-lo en un referent que contribueixi a la dinamització econòmica del territori.
L’any passat, el servei va registrar el seu rècord de visitants, amb una ocupació mitjana dels trens del 98% i un augment de passatgers del 2,5% respecte la temporada passada, passant dels 4.943 visitants el 2012 als 5.069 del 2013.

 www.fgc.cat

fgc

Leave a reply