TALARN DEDICA UNA CAPELLA EN MEMORIA A LA BEATA ANNA MARIA JANER

L’arquebisbe de la diòcesi d’Urgell, Joan Enric Vives, va oficiar ahir la missa en honor a la beata a l’església parroquia de Sant Martí

talarn

El Bisbe de la diòcesi d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan Enric Vives, va oficiar ahir la missa solemne en memòria d’Anna Maria Janer a l’església parroquial de Sant Martí de Talarn. La població pallaresa va voler homenatjar la beata amb una jornada especial, on es va inaugurar la capella dedicada a la seva figura, situada a la mateixa església

Va ser aquí on, finalitzada la missa, es va descobrir una escultura a mida real de la figura de Janer, obra de l’escultora Rebeca Muñoz.
A la jornada hi van assistir diferents personalitats, com el coronel de l’Acadèmia General Bàsica de Suboficials de Talarn, el recentment nomenat José Andrés Luján, el vicepresident del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Gerard Sabarich, o el vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Contante Aranda.
Per l’alcalde, Lluís Oliva, Janer és tot un símbol a Talarn, ja que “va ser una dona que va deixar empremta al poble i encara avui li ho agraïm”. Segons Oliva, “la jornada va servir per escriure un nou capítol en la història del poble”.
Un cop finalitzada la missa, l’arquebisbe d’Urgell va destacar la fermesa i la bondat de la figura de Janer, “una dona treballadora amb l’esperit d’ajudar sempre els més desafavorits”, fet que va demostrat amb els seus 16 anys a Talarn, poble on va morir.
Al finalitzar hi va haver una jornada de portes obertes a les noves instal·lacions de l’Alberg de Talarn.

Font: PALLARS DIGITAL

Leave a reply