EL MONTSEC, L’EPICENTRE, TERRADETS, LES VALLS D’ÀNEU I LES MUNTANYES DE LA LLIBERTAT, PRESENTS A FITUR 2014

Més de 120.000 professionals del sector assistiran a la Fira Internacional de Turisme, que tindrà lloc a Madrid. 

La Diputació de Lleida i el Pallars seran presents al Fitur. Diputació de Lleida

Pallars d

El Pallars serà present a la Fira Internacional de Turisme (FITUR), que tindrà lloc a Madrid des de demà i fins el 26 de gener. La Diputació de Lleida inicia un any en què la internacionalització de la marca ‘Ara Lleida’ serà prioritària, coincidint amb el 25è aniversari de la seva creació.

El president de la corporació lleidatana, Joan Reñé, té previst assistir-hi els dies 22 i 23, coincidint amb la visita del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i l’entrega a la Val d’Aran del certificat “Biosphere Destination”, que ha comptat amb el suport de la Diputació de Lleida en la tramitació de la petició a l’Institut de Turisme Responsable, entitat vinculada a la UNESCO.

Tota l’oferta turística de les comarques lleidatanes hi serà present a Fitur. Dins el Pallars destaquen les novetats, com el reconeixement del Montsec com a Reserva i Destinació Turística Starlight; el Centre de Visitants del Pallars Jussà (Epicentre); la nova ruta de senderisme per l’embassament de Terradets; ; la certificació de Destinació de Turisme Familiar a les Valls d’Àneu, la primera destinació de l’interior de Catalunya que rep aquest segell; o les noves rutes de senderisme Muntanyes de Llibertat i El Camí del Sol al Pallars Sobirà.

També hi seran presents la representació virtual de les pintures originals de l’absis de Sant Climent de Taüll, les activitats “wildlife” o visualització de la vida salvatge a la Val d’Aran i la recuperació de les Basses de Gallissà, al marge esquerra del riu Segre, aigües avall de Bellver, com a zona humida.

El Patronat de Turisme també presentarà l’edició d’una nova guia de rutes de senderisme, que recull un conjunt de 26 rutes de les comarques lleidatanes. Es preveu la participació de més de 120.000 professionals del sector turístic a una fira que comptarà amb la participació de 9.000 empreses i entitats turístiques de 165 països.

La participació de la Diputació de Lleida a FITUR es fa amb la col·laboració dels consells comarcals lleidatans i de la Generalitat de Catalunya. El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, acompanyat pel vicepresident del Patronat, Gerard Sabarich, i pel director, Jordi Blanch, es desplaçaran a FITUR on coincidiran amb el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i per assistir als actes organitzats per la Generalitat de Catalunya.

Font: PALLARS DIGITAL

Leave a reply